Afio mai i la matou 'upega tafaʻilagi!

O fale olo saito ma mea e olo ai le saito e aunoa ma se masalosalo o se tasi o auala sili ona lelei e maua ai se olaga lelei ma saofaga ia Kenyan

E ui e faʻatapulaʻa le galueaina o faʻatoʻaga, ae o loʻo tupuolaola pea le faitau aofai o Kenya. O luitau faigata ia i le sapalai o meaʻai i le atunuʻu, o le toʻatele o tagata e maua fesoasoani i tausaga uma. Le saofaga i meaʻai meaʻai alamanuia e le na o se auala e suia ai oe lava ia olaga ae o se amio lelei gaioiga e saofaga i le malo.

E ui lava ua alualu i luma le le paleni faʻailo, ua fuafuaina e mai le 2010 i le 2030, o le undernutries o le a tau ai Kenya tusa ma le $ 38.3 piliona i le GDP ona o le leiloa i tagata faigaluega fua.
E ui o luitau e sili, o avanoa foi. Ile lafu povi tele tele i sasaʻe ma saute o Aferika, e iai le avanoa o Kenya e faʻafetaiaʻia ai le manaʻoga o le susu mo le susu ma faʻatutu ai maketi faʻaitulagi. I le avea ai o se tasi tele tele Aferika faʻatau atu o fualaʻau fou i Europa, Kenya's faʻatoʻaga alamanuia mafai ona faʻalauteleina atunuʻu, faʻaitulagi ma faʻavaomalo maketi. O maketi, i le isi itu, e mafai ona tupuolaola e ala i toe fuataʻiga e faʻafetaiaʻia tulaga faʻatulagaina ma le lelei, faʻalavelave faʻavae, faʻasusuina o auala, auala o faʻatoʻaga, faʻaopoopoga, ma le faʻaaogaina o maketi.

O faʻalavelave faifai pea, e pei o lologa ma lāmala i le laueleele naumati o Kenya, e faʻateleina ai le vaivai o mea masani e maua. I le tali atu, o le US Malo ua folasia fesoasoaniga agaalofa ma atinae fesoasoani e fausia resilience ma faʻalauteleina avanoa tamaoaiga i nei eria e ala i faʻalavelave faʻafuaseʻi mala; faʻaleagaina o feteʻenaʻiga; pulega o punaoa faanatura; ma faʻamalosia le lafumanu, susu ma isi vaega taua.

Fafaga le Lumanaʻi o loʻo fesoasoani ia Kenya faʻaaoga tatau i nei avanoa i faʻatoʻaga e faʻafetaiaʻi ai le atunuʻu meaʻai saogalemu ma luitau luitau. O fale olo saito ma saito olo saito e aunoa ma se masalosalo o se tasi o auala sili e maua ai se olaga lelei ma saofaga i Kenyan, o le a tatou faamamaluina e faia se mea e fesoasoani ai i le tau maualalo ma sili ona lelei auaunaga.


Taimi Post: Jul-18-2020